Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do środka jaja możemy przed sklejeniem włożyć pakowane słodycze,małą zabawkę lub karteczkę z życzeniami wielkanocnymi.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 214
Polecam.
Odsłon: 2238
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 127
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 387
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 76
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 214
Polecam.
Odsłon: 2238
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 127
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 387
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 76
Składniki
Miód podgrzać w garnuszku i wymieszać z cukrem do rozpuszczenia na gładko(nie gotować).Ostudzić. Przełożyć do dużej miski, dodać mąkę z sodą,jajko,przyprawę do piernika,margarynę i kakao.Zagnieść ciasto .Rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok.3mm. wyłozyć na wierzch foremki połówki jajek obłożonej folią aluminiową ,nadmiar ciasta odciąć.Z reszty ciasta wyciąć podstawy jajka -kółka z wyciętym otworem pod spód jajka . Piec w temp.160*C ok.23min. Łączyć elementy gorącym karmelem.Najpierw połówki jajka,a potem całe jajo do podstawy.Następnie udekorować lukrem wedle własnego uznania białym lub kolorowym.Przed sklejeniem można włożyć drobne pakowane słodycze,jako słodką niespodziankę.Po udekorowaniu przykleić w miejsce łączenia pasek masy cukrowej i uformować kokardkę.
Lukier: wszystkie składniki ubić na gęsto i szprycą dekorować jaja:)