Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 79
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 79
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Opieńki oczyścić i wypłukać.Gotować w lekko posolonej wodzie 40min Odcedzić.. Zagotować zalewę doprawić do smaku,dodać ziele i liście,wrzucić odcedzone grzyby i pogotować 10min. Gorące grzybki wraz z zalewą nakładać do suchych słoiczków,zakręcić i obrócić do góry dnem do wystudzenia. Nie trzeba pasteryzować ,lata tak robię i nigdy nie były zepsute:) Smacznego życzę!