Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie krewetki dla wszystkich miłośnikòw konkretnych i pikantnych smakòw ;-)
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 73
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2487
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 61
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1053
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 73
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2487
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 61
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 1053
Składniki
krewety rozmrażamy,tj. wrzucamy do miski I zalewamy goracà wodà,po paru minutach odsàczamy
kroimy obrany czosnek i peperoni klarujemy masło z dodatkiem oliwy I wrzucamy czosnek z peperoni delikatnie podsmażamy,dodajemy sòl,pieprz I chilli wrzucamy krewety,dodajemy jeszcze masło i sok z połowy cytryny ( albo mniej w zależności jak lubimy ) i odrobinę cukru oraz łyżeczkę sosu ostrygowego
smażymy chwilę aż krewety się pięknie zarumienià I podajemy z ulubionym pieczywem albo ryżem Same też smakujà wybornie Smacznego ;-)