Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na walentynki deser podbije serce ukochanej lub ukochanego.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 54
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 66
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1083
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 252
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 54
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 66
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 72
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1083
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 252
Składniki
Na blasze wyłożonej pergaminem wyrysuj dwa duże serca.Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem octu winnego.Ubijając,dosypuj cukier.Kiedy piana stanie się szklista,dodaj trochę barwnika.Wymieszaj dokładnie.Masę bezową rozsmaruj na powierzchni wyrysowanych serc.Wstaw do piekarnika.Temperaturę zmniejsz do 150 stopni.Piecz 30 minut.W tym czasie ubij śmietankę ze śmietan-fixem.Rozsmaruj na ostudzonych sercach,udekoruj oczyszczonymi owocami.Posyp obficie cukrem pudrem.