Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam przepis na makaron zapiekany z kurczakiem, porem i pomidorami. Wszystko pokryte warstwą pysznego serka.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w kostkę (dość grubą), solimy, oprószamy pieprzem i mieloną papryką. Następnie smażymy przez 15 minut na oliwie z oliwek. Na 5 minut przed koniec smażenia dodajemy pokrojonego w półplasterki pora. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Uwaga: Możemy użyć jednego rodzaju makaronu. Jeśli używamy dwóch rodzajów to zadbajmy o to, aby miały zbliżony czas gotowania, wówczas nie będziemy musieli gotować ich w oddzielnych naczyniach.
W dużym rondlu rozgrzewamy masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy ugotowany makaron i mięso z porem, dodajemy pomidory z puszki. Całość delikatnie, ale starannie mieszamy, doprawiamy do smaku, posypujemy tartym parmezanem i siekanym szczypiorkiem. Makaron zapiekamy pod przykryciem do momentu rozpuszczenia sera. Smacznego.