Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój syn uwielbia makaron pod każdą postacią, ja zresztą też, dlatego często uruchamiam swoją wyobraźnię przy gotowaniu. Dzisiejsze połączenie to po prostu poświąteczne danie, ze składników, które pozostały w lodówce :)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2213
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2213
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
Składniki
Gotujemy makaron spagetti w osolonej wodzie na półtwardo (lub miękko - w zależności od upodobań smakowych).
Pieczarki kroimy na kawałki, cebulę i boczek (może być wędlina: szynka, baleron) w kostkę, czosnek siekamy. Wszystko razem podsmażamy i doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy śmietaną i gotujemy chwilę do zgęstnienia sosu.
Na talerz wykładamy makaron, na środek sos. Ścieramy parmezan, posypujemy posiekaną natką pietruszki, dekorujemy pomidorem.