Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiańska delikatność mascarpone połączona z piekielną papryczką. Słodko ostre, sycące danie, dla ciekawych nowych doznać smakowych :-)
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 575
Polecam.
Odsłon: 122
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 40
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 575
Składniki
1. Makaron gotujemy 2. Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki 3. Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawach 4. Kroimy papryczkę chilli bardzo drobno (usuwamy pestki) 5. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie 6. Pietruszkę siekamy
Marchewkę wrzucamy na gorącą patelnię, smażymy na dwóch/trzech łyżkach oleju około 5 minut, a następnie przykrywamy patelnię i dusimy na mniejszym ogniu przez około 3 minuty). Kurczaka smażymy na osobnej patelni z dodatkiem posiekanej papryczki chilli. Polecam marchewkę i kurczaka odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Wszystko dorzucamy do ugotowanego makaronu, dodajemy mascarpone, pietruszkę i rodzynki. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się serka mascarpone. Gotowe :-)