Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i lekki mus miętowy w ślicznym, wiosennym kolorze. W sam raz na pochmurne dni:) polecam!
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 76
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 688
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 76
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 688
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 28
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Deseczkę owinąć folią spożywczą dobrze ją napinając, wylać czekoladę i wstawić do lodówki aby zastygła.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem, dodać do niej jogurt i rozpuszczoną czekoladę, dokładnie wymieszać.
Dodać likier miętowy, wymieszać. Schłodzoną czekoladę wyjąć z lodówki i wyciąć z niej serca.
Płatki czekoladowe przekładać musem miętowym, dekorować listkami mięty.