Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, delikatny, rozpływający się w ustach deser, z chrupiącymi, słonymi orzeszkami ...mmmm niebo w gębie na jesienne wieczory i nie tylko :-). z niewielu składników i ekspresowy w przygotowaniu, polecam :-)
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8619
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8619
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Składniki
Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Jajka króciutko przelać wrzątkiem (nie trzymać ich we wrzatku, ponieważ białko się zetnie). Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem, dodać zimny serek mascarpone i utrzeć razem krótko, do połączenia składników. Dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać energicznie szpatułką lub łyżką. Mus przełożyć do kieliszków, pucharków, szklaneczek, posypać pokrojonymi orzeszkami solonymi. Schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
Smacznego :-)