Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z kokosem i jabłkami
Przepis dnia
Kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygo...
Odsłon: 212
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 203
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 1157
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 54
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 142
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 5548
Przepis dnia
Kluseczki dyniowe z karmelizowaną cebulą i serem pleśniowym. Kluseczki przygo...
Odsłon: 212
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 203
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 1157
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 54
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 142
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 5548
Składniki
PRZYGOTOWANIE CIASTA: Mąkę Wrocławską przesiewam do miski, dodaje proszek do pieczenia i mieszam. Margarynę KASIĘ rozpuszczam w garnku , dodaje mleko, kakao oraz cukier trzcinowy i zagotowuje. Powstałą mieszankę studzimy, dodajemy do niej żółtka i mieszamy drewnianą łyżką aż masa będzie jednolita. Do wymieszanej masy dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy ciasto dla odpowiedniego połączenia wszystkich składników. PRZYGOTOWANIE KOKOSOWEJ PIANY Białka ubijam trzepaczką nie mikserem na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i dodajemy do niej cukier trzcinowy oraz wiórki kokosowe - całość mieszamy łyżką. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto, JABŁKOWE NADZIENIE MASY MURZYNKOWEJ Jabłka kroimy w ćwiartki - wrzucamy do garnka z cynamonem zagotowujemy. Gdy jabłka będą pachnieć cynamonem wyjmujemy je z garnka i osuszone nakładamy na masę murzynkową która znajduje się na blaszce. Na jabłka na masie murzynkowej wylewam masę białkową. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 35 do 40 minut - zależy od tego czy pieczesz na termoobiegu czy nie.