Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na muffiny. Dla tych, którzy lubią kremowe wykończenia:) Przepis pochodzi ze strony mojepysznosci.blox.pl. Polecam smakoszom tiramisu
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 50
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 43
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 478
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 331
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 50
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 43
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 478
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 331
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masło z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na białą, puszystą masę. Wbić jajko, miksować aż masa będzie głądka. Do maślanej masy wlewać na przemian suche składniki i mleko. Na koniec dodać śmietanę i wszystko dokłądnie, ale krótko wymieszcać. Piec w nagrzanym piekarniku 25-30 min w temp. 180 stopni
Krem: śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać fix, ubitą śmietanę wymieszać z serkiem mascarpone. Ostrym nożykiem wyciąć górę muffin w stożek, nasączyć ponczem, nałożyć krem posypać kakao