Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
małe,szybkie babeczki do kawy lub herbaty:)
Polecam.
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 89
Składniki
Porzeczki obrać,umyć i osuszyć. Masło roztopić i wystudzić. W jednym naczyniu połączyć maślankę,roztopione masło i jajka. W drugim naczyniu połączyć przesianą mąkę,sodę,cukier,cukier waniliowy i mak a następnie dodać porzeczki i delikatnie wymieszać.
Obie masy połączyć ze sobą krótko mieszając łyżką.Jeśli masa by była zbyt sucha można dolać trochę maślanki. Ciasto przełożyć do formy na muffinki,do ok 3/4 wysokości. Piec ok 25-30 min w temp 180 st,do tzw. suchego patyczka. Z podanych składników wyszło mi 18 babeczek,smacznego:)