Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokochałam muffinki całym moim serduchem. Można je robić na: słodko, słono, gorąco, zimno, domowo, piknikowo, nowocześnie, staromodnie, bo muffinki są dobre na wszystko!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 721
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 721
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 194
Składniki
Oliwki, cebulę i wędlinę drobno kroimy i odstawiamy. Do miski wsypujemy mąkę, proszek, sól, przyprawę do pizzy. Mieszamy. Masło roztapiamy w rondelku lub mikrofali i dodajemy do miski z mąką, mieszamy. Następnie do mąki i masła dodajemy mleko i jajka, miksujemy na gładką masę. Dodajemy do niej oliwki, cebulę i wędlinę i mieszamy. Powstałą masę nakładamy do foremek na około 3/4 wysokości i pieczemy przez około 30~40 minut w temperaturze 180 stopni.
Zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl