Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Żurek z żeberkami wieprzowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Żurek z żeberkami to smaczna i sycąca zupa.

Żurek z żeberkami wieprzowymi

Składniki:

Żurek z żeberkami wieprzowymi

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek z żeberkami wieprzowymi
Żeberka umyć, pokroić na porcje, włożyć do garnka, wlać 2-3 szklanki gorącej wody, dodać pokrojoną cebulę, odrobinę soli, liść laurowy i gotować do miękkości. Do miękkiego mięsa wlać zakwas na żur, dodać drobno pokrojony czosnek, mąkę wymieszaną ze śmietaną i odrobiną wody. Wszystko razem wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Żurek podawać posypany posiekaną zieleniną.