Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Żurek Ilony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa, która gości w moim domu od zawsze. Wszyscy ją uwielbiają.

Żurek Ilony

Składniki:

Żurek Ilony

 

  • 2 litry woda,
  • 70 dag biała kiełbasa,
  • 2 łyżeczki majeranek Prymat,
  • 3 łyżki śmietana,
  • zakwas na żur,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 5 sztuk jajka,
  • 2 łyżki mąka

 

Sposób przygotowania:

Żurek Ilony
Wodę należy zagotować, dodać kiełbasę i gotować przez kilka minut, następnie wyjąć kiełbasę i pokroić na kawałki. Włożyć ją ponownie do garnka, dodać zakwas na żur, zupę zaprawić śmietaną i mąką, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majeranek. Jajka ugotować, pokroić na ćwiartki i dodać do żurku.