Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Zupka kalafiorowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna zupka jarzynowa z kalafiora z marchewką i koperkiem.

Zupka kalafiorowa. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupka kalafiorowa.

 

 

  • 1 marchewka

 

 

  • 1 litr wywaru mięsno-warzywnego

 

  • szczypta soli, pieprzu i koperku

 

Sposób przygotowania:

Zupka kalafiorowa.
Wywar podgrzewamy na małym ogniu. Myjemy kalafiora i dzielimy go na małe różyczki, po czym wrzucamy do bulionu. Ziemniaczki obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy pod przykryciem, aż zmiękną. Wtedy doprawiamy zupkę do smaku, wrzucamy drobno posiekany koperek i dolewamy śmietanę.
Zupka kalafiorowa.
Zupka jarzynowa z kalafiora i marchewki z koperkiem
Zupka kalafiorowa.
Zupka jarzynowa z kalafiora i marchewki z koperkiem

Tagi:

kalafior