mmmariola83

mmmariola83

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

zupa szczawiowa 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna zupa szczawiowa kremowa

zupa szczawiowa 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

zupa szczawiowa 4

 

  • ok 150-200g liści szczawiu
  • 2L.bulionu warzywnego
  • 3łyżki posiekanego koperku
  • sól,pieprz,magi
  • jogurt naturalny
  • 3 serki topione trójkaciki
  • mąka
  • ugotowane na twardo jajka

 

Sposób przygotowania:

zupa szczawiowa 4
szczaw wrzucamy do wrzątku i po 1 min go wyciągamy. odstawiamy żeby wystygł i siekamy razem z koperkiem. bulion doprowadzić do wrzenia,dodajemy szczaw i koperek,zmniejszamy ogień.doprawić do smaku,gotować ok. 20 min. odlać toche wywaru dodajemy do niego troche maki,serki topione,i jogurt naturalny,mieszamy blenderem.dodajemy do zupy mieszamy.podajemy z ugotowanym i przekrojonym na pół jajkiem i posypać koperkiem.
zupa szczawiowa 4
Etap 1
zupa szczawiowa 4
Etap 2
zupa szczawiowa 4
Etap 3
zupa szczawiowa 4
Etap 4