Karolka86

Karolka86

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 206]

*Zupa serowo-cebulowa*

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna,smakuje jak z torebki,ale jest bez konserwantów:)

*Zupa serowo-cebulowa*

Składniki:

*Zupa serowo-cebulowa*

 

  • 2,5l wody
  • 2 czerwone cebule
  • 2 białe cebule
  • 6 plastrów serka Hochland Emmentaler
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pióra z cebuli
  • koperek
  • vegeta,pieprz
  • mąka i śmietana (na zatrzepkę)

Sposób przygotowania:

*Zupa serowo-cebulowa*
Zagotować wodę. Dodać pokrojone w krążki cebule,posiekany czosnek i kilka minut gotować,aż cebula zmięknie. W szklance odlać nalewkę zupy i rozpuścić w niej serek. Następnie wlać do zupy. Dodać posiekane pióra z cebuli i koperek,doprawić do smaku. Na koniec zatrzepać mąką ze śmietaną. Podawać z makaronem typu rurki,muszelki,koraliki.

Tagi:

zupa cebula