gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa rabarbarowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa rabarbarowa bardzo dobrze smakuje zimna, latem w upalne dni.

Zupa rabarbarowa

Składniki:

Zupa rabarbarowa

 

  • 700 gram rabarbaru
  • 2 opakowania cukru wanilinowego
  • 8 łyżek cukru
  • szczypta soli
  • 200 ml śmietanki 12%
  • 3 łyżki mąki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa rabarbarowa
Zagotowujemy w garnku trzy litry wody. W tym czasie płuczemy i kroimy na kawałki rabarbar i wkładamy go do wrzątku. Następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Całość gotujemy do momentu aż rabarbar będzie miękki. Śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do gotującej się zupy. Zupę możemy podawać z makaronem lub kluseczkami. Najlepiej smakuje zimna.