renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Zupa porowa z tymiankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna zupa doprawina ziołami

Zupa porowa z tymiankiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa porowa z tymiankiem

 

  • 1 litr bulionu
  • 1 duży por
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • nać selera
  • gałązka lubczyku i gałązka tymianku
  • 4 łyzki kaszy manny
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z tymiankiem
Na poczatek wszystkie warzywa i zioła umyć. Pora, marchew, pietruszkę, seler i lubczyk pokroić i wrzucić na gotujący się bulion. Po ok.15 minutach dodać kaszę mannę i następnie gałązkę tymianku. Gotować jeszcze ok. 15 minyt. Wyjąć wygotowany tymianek, doprawić solą i pieprzem i przed podaniem posypać siekana natką pietruszki.
Zupa porowa z tymiankiem
Oczyszczone i umyte warzywa i zioła pokroić
Zupa porowa z tymiankiem
Wrzucić do gotującego się bulionu i gotować 15 minut
Zupa porowa z tymiankiem
Po tym czasie dodać kaszę mannę i dalej gotować
Zupa porowa z tymiankiem
Następnie dodać gałązkę tymianku świezego