halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa porowo serowa .

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa np . na niedzielny obiad

Zupa porowo serowa .

Składniki:

Zupa porowo serowa .

 

  • 60 dag porow - biale czesci
  • 1 cebula
  • 20 dag mielonego miesa
  • 2 lyzki oleju
  • 2 lyzki
  • maki
  • 1 litr rosolu
  • 2 serki topione o smaku smietankowym
  • 10 dag smietany kremowki
  • sol , pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa porowo serowa .
Pory kroimy w krazki . Cebule kroimy w drobnutka kosteczke . Rozgrzewamy olej i smazymy mieso mielone , przyprawiamy sola i pieprzem . Mieso wyciagamy z patelni . Na tluszcz ze smazenia miesa wkladamy pokrojonego pora , i cebule , smazymy 2 minuty . Oproszamy maka i jeszcze chwile smazymy . Zalewamy rosolem , gotujemy 5 minut . Dodajemy topiony serek i rozpuszamy go mieszajac , wlewamy smietane i dokladnie mieszamy . Wkladamy usmazone mieso , doprawiamy sola i pieprzem .

Tagi:

mięso mak