Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Zupa pomidorowo-oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najpierw do garnuszka włożyć masło, roztopić je, dodać pomidory ze słoika i dusić pod przykryciem około 15 minut. Do wywaru z mięsa dodać ko

Zupa pomidorowo-oliwkowa

Składniki:

Zupa pomidorowo-oliwkowa

 

  • 2 słoiki pomidorów
  • 4 łyżki masła
  • 8 szkl wywaru z mięsa
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszk1
  • 1 por
  • 1 szkl śmietanki
  • 1 łyżka mąki
  • 10 czarnych oliwek
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • sol
  • pieprz
  • słodka papryka mielona

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo-oliwkowa
Najpierw do garnuszka włożyć masło, roztopić je, dodać pomidory ze słoika i dusić pod przykryciem około 15 minut. Do wywaru z mięsa dodać kostkę rosołową
włożyć obrane i pokrojone warzywa, gotować do miękkości. Usmażone pomidory przetrzeć przez sito, dodać do wywaru. Śmietankę dokładnie wymieszać z mąką, połączyć z zupą,
zagotować. Dodać pokrojone oliwki, przyprawić przyprawami do smaku. Smacznego!:)

Tagi:

mięso