Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa parówkowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Smaczna i niedroga!Zupa będzie bardziej sycąca gdy przed wrzuceniem parówek dodamy 3-4 ziemniaki pokrojone w kosteczkę.

Zupa parówkowa

Składniki:

Zupa parówkowa

 

  • 50dag.cienkich parówek,
  • 2duże cebule,
  • 4szkl.bulionu grzybowego lub warzywnego z kostki,
  • 2łyżki oleju,
  • ostra mielona papryka do smaku,
  • szczypta suszonego majeranku,
  • sól i pieprz,
  • 1-2łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 3łyżki keczupu

Sposób przygotowania:

Zupa parówkowa
Cebulę drobno siekamy,parówki kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebulę,dodajemy parówki,mieszamy i chwilę dusimy na małym ogniu.Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażone parówki z cebulą,doprawiamy sola,pieprzem,papryka i majerankiem,mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok.10min.Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i keczup,mieszamy i zagotowujemy.Zupę podajemy z pieczywem.