Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa paprykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Papryki umyć, ułożyć na blasze i piec ok. 40-45 min. w temp.180 st., a następnie pozbyć się skórki przez jednorazową reklamówkę

Zupa paprykowa

Składniki:

Zupa paprykowa

 

  • 6 czerwonych papryk
  • 2 cebule czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 1,5 litra bulionu
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • słodka śmietanka
  • ½ łyżeczki chilli

 

Sposób przygotowania:

Zupa paprykowa
Papryki umyć, ułożyć na blasze i piec ok. 40-45 min. w temp.180 st., a następnie pozbyć się skórki przez jednorazową reklamówkę (papryki „zaparzą się” w środku i skórka łatwiej odejdzie). Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodać pokrojone papryki. Całość zalać bulionem i doprawić do smaku. Zmiksować, połączyć ze śmietanką. Podawać z grzankami.

Tagi:

papryka