motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa ogórkowa ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i pożywna zupa ogórkowa zabielana śmietaną z dodatkiem ryżu. Gotowana na żeberkach wieprzowych i jarzynach.

Zupa ogórkowa ze śmietaną

Składniki:

Zupa ogórkowa ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa ze śmietaną
Umyte i oczyszczone żeberka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się żeberek dodajemy obrane jarzyny i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Wyciągamy jarzyny. Do gotującej zupy dodajemy opłukany ryż. Gotujemy aż będzie miękki. Pod koniec dodajemy starte ogórki a na koniec śmietanę. Doprawiamy do smaku.

Tagi:

ryż ogórki