zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Zupa neapolitanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

rozpuścić bulion dodać pozostałe składniki i gotować

Zupa neapolitanka

Składniki:

Zupa neapolitanka

 

  • 2 kostki bulionowe warzywne
  • 2 serki topione kremowe
  • pół szklanki śmietany
  • biała część pora
  • sól i pieprz
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 4kromki pszennego pieczywa tostowego
  • pół łyżeczki masła

 

Sposób przygotowania:

Zupa neapolitanka
Rozpuścić kostki we wrzątku (litr) , włożyć serki , i stale mieszając ,podgrzewać na małym ogniu , aż się rozpuszczą . Dodać śmietanę doprawić pieprzem i ewentualnie solą.Posiekać natką i por. Posypać zupę.Jako dodatek podać grzanki lub tosty