wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa meksykańska z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pikantna, prosta i smaczna!

Zupa meksykańska z pulpecikami

Składniki:

Zupa meksykańska z pulpecikami

 

  • 500g mięsa mielonego (drobno zmielone)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 9 pomidorów
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki pasty z suszonych pomidorów
  • sl, pieprz, kucharek
  • przyprawa do dań meksykańskich
  • papryka ostra i słodka w proszku
  • puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • puszka fasoli białej konserwowej

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska z pulpecikami
Pomidory moczymy we wrzątku, obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kosteczkę.



Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy w garnku na łyżce oliwy, jak zacznie być miękka dodajemy pastę z suszonych pomidorów, papryki w proszku, dokładnie mieszamy, podsmażamy jeszcze 2 minutki. Następnie dodajemy pomidory, dusimy pod przykruciem ok 10 minut. Gotowe pomidory miksujemy blenderem na jednolitą masę, zalewamy 3 szklankami bulionu z pulpetów, zagotowujemy.

Przed podaniem dodajemy odsączone fasole i pulpety. Danie gotowe! :)