aneta94

aneta94

Kucharz
[Przepisów: 3]

Zupa meksykańska 9

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa która nadaje się na pierwsze jak i drugie danie.

Zupa meksykańska 9

Składniki:

Zupa meksykańska 9

 

  • 60 dag mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 2 duże ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • sól i pieprz
  • 2,5 l wody
  • 2 kostki rosołowe
  • fasola czerwona
  • fasola biała
  • kukurydza
  • 1 duża świeża papryka
  • puszka pomidorów lub słoiczek koncentratu
  • 5 szczypt tymianku
  • 5 szczypt bazylii
  • 5 szczypt oregano
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • niecała łyżeczka sosu tabasco

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska 9
Mięso, cebule oraz czosnek doprawić solą i pieprzem, a następnie podsmażyć na oliwie. W drugim garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi i dodać do niej podsmażone wcześniej mięso, fasolę, kukurydzę, paprykę pokrojoną w kostkę oraz pomidory lub koncentrat. Wszystko razem chwilę gotować i przyprawić do smaku.

Tagi:

mięso sosy