Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Zupa kurkowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa z dodatkiem grzybów leśnych i hodowlanych.

Zupa kurkowa z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kurkowa z pieczarkami

 

  • 1,5 litra rosołu drobiowego
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 3 marchewki
  • por - wg uznania
  • 6-7 dużych pieczarek
  • 20 dkg kurek
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa uniwersalna - wg uznania
  • 180 g kremowego mixu do sałatek, zup i sosów
  • 3 średnie ziemniaki

Sposób przygotowania:

Zupa kurkowa z pieczarkami
Obrane marchewki pokroić w półplasterki. Por oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Mięso, marchewki i por wrzucić do garnka, zalać rosołem i zagotować. Wszystko gotować kilka minut. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na niego pokrojone w półplasterki pieczarki i umyte, dowolnie pokrojone kurki (mogą być mrożone). Grzyby usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z kremowym mixem. Ziemniaki obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dodać je do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Do grzybów wlać kilka łyżek zupy i wymieszać. Dodać je do garnka z zupą, wymieszać, zagotować. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Zupa kurkowa z pieczarkami
Mięso marchewki i por zalane w garnku rosołem.
Zupa kurkowa z pieczarkami
Pieczarki i kurki pokrojone i smażone na oleju.
Zupa kurkowa z pieczarkami
Kremowy mix dodany do usmażonych grzybów.
Zupa kurkowa z pieczarkami
Wymieszane z kremowym mixem grzyby dodane do zupy.