Sposób przygotowania:
Hortex Zupa krem z bobu z krewetkami
Bób ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i obierz.
Rozmrożone krewetki umyj pod zimną wodą i usuń z nich ogonki.
W garnku rozgrzej masło klarowane. Dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i po chwili bób. Zalej warzywa gorącym bulionem. Gotuj około 3 minuty. Dolej mleczko kokosowe i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksuj i ewentualnie dopraw do smaku.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Smaż krewetki z dwóch stron po 3 minuty. Posyp je solą i pieprzem.
Zupę nalej do talerzy. Nałóż po 10 krewetek na porcję i polej odrobiną śmietanki.
Smacznego!:)
Rozmrożone krewetki umyj pod zimną wodą i usuń z nich ogonki.
W garnku rozgrzej masło klarowane. Dodaj cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i po chwili bób. Zalej warzywa gorącym bulionem. Gotuj około 3 minuty. Dolej mleczko kokosowe i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę zmiksuj i ewentualnie dopraw do smaku.
Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Smaż krewetki z dwóch stron po 3 minuty. Posyp je solą i pieprzem.
Zupę nalej do talerzy. Nałóż po 10 krewetek na porcję i polej odrobiną śmietanki.
Smacznego!:)