halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupy są popularnym daniem na naszych stołach .Zupa kalafiorowo -brokułowa jest delikatna , aromatyczna . Ma doskonały smak.

Zupa kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Kalafior, brokuł umyć, podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na kawałki. Marchewkę obrać pokroić w plasterki. Pora umyć, białą część pokroić w cieniutkie plasterki. Wszystkie składniki zupy zalać 1,4 litrą wody, gotować do miękkości.Po kilku minutach gotowania zupy dodać lubczyk. Pod koniec gotowania posolić do smaku. Rozprowadzić śmietanę w zupie, doprawić pieprzem do smaku. Koperek posiekać, posypać zupę.

Tagi:

kalafior