Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa jarzynowa/kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna, domowa jarzynówka

Zupa jarzynowa/kalafiorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa jarzynowa/kalafiorowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa/kalafiorowa
Porcję rosołową i udka zalać wodą, podgotować przez kilkanaście minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew. Kalafior podzielić na różyczki, umyć. Fasolkę oczyścic i pokroić na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w kostkę. Gdy ziemniaki zmiękną dodać kalafior, fasolkę i cebulę, gotować aż zmiękną. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek i koperek.
Zupa jarzynowa/kalafiorowa
Kalafior dokładnie oczyścić, umyć i podzielić na różyczki.
Zupa jarzynowa/kalafiorowa
Do podgotowanych składników dodac fasolkę i kalafior.
Zupa jarzynowa/kalafiorowa
Zupę zabielić śmietaną i doprawić do smaku.