kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Zupa jarzynowa na rosole

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa jarzynowa na rosole....

Zupa jarzynowa na rosole

Składniki:

Zupa jarzynowa na rosole

 

  • rosół 2 kostka
  • warzywa mrożone - mieszanka 1 op.
  • ziemniaki 1/4 kg
  • sól
  • natka pietruszki drobno posiekana 2 łyżka
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa na rosole
Rozpuścić kostki rosołowe w 1,5 l wody i ugotować zamrożone warzywa we wrzącym rosole. Razem z warzywami włożyć pokrajane w kostkę ziemniaki. Gdy warzywa będą zupełnie miękkie, zdjąć garnek z płyty, posypać zupę zieleniną i podawać.