gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa jagodowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa ta bardzo dobrze smakuje zimna; w sam raz na upalne dni...

Zupa jagodowa z makaronem

Składniki:

Zupa jagodowa z makaronem

 

  • 0,5 litra jagód
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 6 łyżek cukru
  • 1 szczypta soli
  • 200 ml śmietanki 12%
  • 3 łyżki mąki
  • 3 litry wody
  • 1 opakowanie makaronu świderki

 

Sposób przygotowania:

Zupa jagodowa z makaronem
W garnku zagotowujemy wodę, następnie wsypujemy jagody, cukier waniliowy, cukier i szczyptę soli. Całość gotujemy ok. 20 minut. Śmietankę rozrabiamy z mąką i dodajemy do gotującej się zupy. Zagotowujemy. Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzamy. Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę. Dobrze smakuje schłodzona. Smacznego.

Tagi:

makaron