Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa jagodowa 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam dla małych i dużych dzieci.

Zupa jagodowa 2.

Składniki:

Zupa jagodowa 2.

 

  • 1 litr mleka
  • 50 dag borówek
  • 3 żółtka
  • 10 dag cukru
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Zupa jagodowa 2.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać kilka łyżek gorącego mleka i dalej ucierać.Zagotować pozostałe mleko. Do wrzącego mleka wlać powoli masę żółtkową, ciągle mieszając. Gotować chwilkę następnie zdjąć garnek z ognia i ostudzić. Czarne jagody przebrać, umyć, osączyć i wsypać do mleka. Zupę jagodową wstawić do lodówki schłodzić.