Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa Gyros

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra zupa mięsna polecam na urodziny.

Zupa Gyros

Składniki:

Zupa Gyros

 

  • 0,50 kg łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie przyprawy gyros
  • papryka czerwona, żółta, zielona,
  • 1 puszka kukurydzy
  • 0,5o ml śmietany
  • 1 opakowanie zupy cebulowej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa Gyros
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, cebulę również, razem smażymy do miękkości.Wsypujemy przyprawę gyros, mieszamy i odstawiamy na około godzinę. Papryki myjemy, przekrawamy i usuwamy gniazdka nasienne, a miąższ kroimy w kostkę i lekko podsmażamy. Miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka. Dodajemy osączoną kukurydze oraz śmietanę i gotujemy około 5 minut. Zupę cebulową gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, wlewamy do garnka z zupą mięsna i gotujemy jeszcze około 10 minut.