Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa grzybowa z makaronem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W trakcie gotowania suszone grzyby sprawiają, że w kuchni unosi się piękny zapach

Zupa grzybowa z makaronem ryżowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa grzybowa z makaronem ryżowym

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z makaronem ryżowym
Grzyby namoczyć w szklance wody, pokroić na kawałki. Następnie do grzybów wlać 3 szklanki wody, zagotować, dodać warzywa, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z niewielką ilością wody i połączyć z zupą. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę, przyprawić do smaku, wymieszać. Makaron ryżowy namoczyć w gorącej, osolonej wodzie przez około 3 minuty, odcedzić. Wyłożyć na talerze i zalać zupą.
Zupa grzybowa z makaronem ryżowym
Etap 1
Zupa grzybowa z makaronem ryżowym
Etap 2