zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zupa grochowa z nutką fasoli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

do zupy grochowej dodałam trochę fasoli ...

Zupa grochowa z nutką fasoli

Składniki:

Zupa grochowa z nutką fasoli

 

Sposób przygotowania:

Zupa grochowa z nutką fasoli
Wodę wlać do garnka i zagotować. Wsypać groch, dodać ziele i liść i gotować prawie do miękkości. Po około 30 minutach włożyć do gotującego się grochu wędzone kości. Wszystkie warzywa obrać i umyć. Pietruszkę i seler zetrzeć na tarce a marchew i ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy kości są miękkie, wyjąć je i po przestudzeniu obrać i mięsko z kości wrzucić z powrotem do garnka. Następnie dodać warzywa, czosnek przecisnąć przez praskę i chwilę gotować. Dodać roztarty w dłoniach majeranek i wszystkie przyprawy i gotować zupę do miękkości warzyw. Fasolę przełożyć razem z zalewą do wysokiego naczynia i za pomocą blendera zmiksować po czym dodać do zupy. Ewentualnie zupę jeszcze doprawić i zagotować po dodaniu fasoli.

Tagi:

fasola groch