lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa fasolowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa fasolowa z papryką i chudym boczkiem

Zupa fasolowa.

Składniki:

Zupa fasolowa.

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa.
Fasolę opłucz,zalej wrzątkiem i odstaw na 3-4 godz. Następnie odcedź a wodę wylej. Wrzuć do rosołu i gotuj 1 godz. Włoszczyzne obierz i wraz z cebulą posiekaj.Warzywa wraz z pokrojonym i podsmażonym lekko boczkiem włóż do garnka z fasolą i gotuj 30 minut.Paprykę umyj oczyść z pestek pokrój w plastry i dodaj do zupy.Dopraw solą i pieprzem.Gotuj 10 minut. W tym czasie sparz i obierz ze skórki pomidory,pokrój je w kostkę dodaj do zupy i zagotuj.Przed podaniem posyp koperkiem.

Tagi:

fasola