eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli z soczewicy mieszanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna,sycąca zupa z soczewicy brązowej i czerwonej.

Zupa Eli z soczewicy mieszanej

Składniki:

Zupa Eli z soczewicy mieszanej

 

  • 25 dkg soczewicy brązowej
  • 25 dkg soczewicy czerwonej
  • 1 większa kość schabowa z mięsem
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • 4 ziemniaki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • przyprawa warzywna typu vegeta
  • maggi
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z soczewicy mieszanej
Kość schabową umyć,włożyć do garnka,zalać 3 litrami wody,dodać przyprawę warzywną i gotować.W między czasie obrać,umyć i pokroić w kostkę warzywa i ziemniaki.Do garnka z kością wsypać opłukaną soczewicę brązowa i gotować około 5 minut.Do zupy dodać ziemniaki,warzywa i zagotować.Dodać do zupy opłukaną czerwoną soczewicę i gotować do miękkości warzyw i soczewicy
Wyjąć kość z zupy,obrać z niej mięso i pokroić.Pietruszkę posiekać.Mięso dodać do zupy i doprawić ją maggi.Zupę nalać do talerzy i posypać natką.Smacznego!