olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa brokułowo - kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa brokułowo - kalafiorowa ma wyjątkowy smak i bardzo dobrze rozgrzewa zwłaszcza podczas zimowej pory.

Zupa brokułowo - kalafiorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa brokułowo - kalafiorowa

 

  • 500 gram brokuły
  • 500 gram kalafior
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki śmietana 18%
  • 1 pęczek koperku
  • 2 l wody
  • 3 kostki rosołowe

 

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowo - kalafiorowa
Do gotującej się wody dodaję 3 kostki rosołowe, a następnie dodaję różyczki brokuła i kalafiora oraz pokrojoną w plastry marchewkę. Kiedy warzywa będą miękkie niewielką ilość zupy łączę ze śmietaną, a następnie wlewam ją do zupy i mieszam. Pęczek koperku kroję i dodaję go do zupy. Całość dokładnie mieszam, po czym wlewam do miseczek.
Zupa brokułowo - kalafiorowa
Do gotującej się wody dodaję 3 kostki rosołowe, a następnie dodaję różyczki brokuła i kalafiora oraz pokrojoną w plastry marchewkę.
Zupa brokułowo - kalafiorowa
Kiedy warzywa będą miękkie niewielką ilość zupy łączę ze śmietaną, a następnie wlewam ją do zupy i mieszam.
Zupa brokułowo - kalafiorowa
Pęczek koperku kroję i dodaję go do zupy.