Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Zupa ziemniaczana po Rzymsku z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa ziemniaczana z makaronem, morelami suszonymi i kiełbasa na bulionie mięsno warzywnym. Chwile pogotować, doprawić do smaku.

Zupa ziemniaczana po Rzymsku z makaronem

Składniki:

Zupa ziemniaczana po Rzymsku z makaronem

 

  • 1,5 L wywaru z mięsa i warzyw
  • 4 ziemniaki
  • marchew
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 łyżki makaronu np. kolanka
  • 2-3 morele suszone
  • 10 dag kiełbasy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • przyprawa do zup

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana po Rzymsku z makaronem
Ziemniaki i warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, gotować. W połowie gotowania dodać makaron oraz namoczone i wydrylowane i pokrojone w paseczki morele, ugotować do miękkości. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, dodać do zupy razem z koncentratem pomidorowym.

Chwile pogotować, doprawić do smaku.