Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzięki żeberkom zupa ziemniaczana nabiera świetnego smaku

Zupa ziemniaczana Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa ziemniaczana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana
Żeberka pokrojone na porcje, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem przyprawy kucharek, liści laurowych i angielskiego ziela. Gotować około pół godziny. Następnie dodać utarte na tarce o dużych otworach warzywa, pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną cebulę. Gotować do miękkości. Z margaryny i mąki zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Zupa ziemniaczana
Etap 1