p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Książka Kucharska: Przepisy z grzybami leśnymi

Zupa ze świeżych grzybów mieszanych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa ze świeżych grzybów mieszanych z duszonymi kartoflami polanymi skwarkami z boczku wędzonego i słoniny

Zupa ze świeżych grzybów mieszanych

Składniki:

Zupa ze świeżych grzybów mieszanych

 

  • 1/2 kg kurki świeże,
  • 6 szt borowiki,
  • 4 szt porcje rosołowe,
  • 2 szt marchew,
  • 1 szt. seler,
  • 1 szt. pietruszka,
  • 1 szt. kostka,
  • do smaku sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych grzybów mieszanych
Ugotować porcje rosołowe z warzywami, 1 kostką rosołową. Wyciągnąć z wywaru, mięso pokroić na mniejsze kawałki a warzywa w drobną kostkę. Do gotującego wywaru włożyć oczyszczone kurki, oraz pokrojone w paski borowiki, gotować 10 minut, następnie dodać mięso z kurczaka i pokrojone warzywa, doprawić solą i pieprzem. Podawać z duszonymi kartoflami polanymi skwarkami z boczku wędzonego i słoniny