agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

zupa z kapusty włoskiej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

zupa z kapusty włoskiej..........zupa z kapusty włoskiej

zupa z kapusty włoskiej

Składniki:

zupa z kapusty włoskiej

 

  • 40 dag kapusty włoskiej
  • 3 dkg tłuszczu
  • 3 dkg mąki
  • 20 dkg kiełbasy
  • 0,1 litra śmietany
  • Kminek
  • sól

 

Sposób przygotowania:

zupa z kapusty włoskiej
Kapustę poszatkować i dusić w gorącym tłuszczu. Posypać mąką. Po uduszeniu zalać wodą i dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę. Do smaku przyprawić solą i kminkiem. Gdy składniki będą miękkie dodać śmietany. Gotować jeszcze przez chwilę.