kleopatra1982

kleopatra1982

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 33]

Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową to prawdziwe bogactwo smaków jarzyn, które niesamowicie smakują.

Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową
Marchewkę, seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na malutkie różyczki.

Fasolkę szparagową pokroić na kilkucentymetrowe kawałeczki. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka i zalać bulionem warzywnym. Gotować do momentu aż warzywa zmiękną. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec dodajemy śmietanę do zup i sosów.
Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową
Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie
Zupa z kalafiorem i fasolką szparagową
Wszystkie warzywa wkładamy do garnka i zalewamy bulionem