Zupa z indyka i soi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Zupa z indyka i soi

Składniki:

Zupa z indyka i soi

 

  • 25 dkg soja,
  • 15 dkg wędzona pierś z indyka,
  • 250 ml koncentrat pomidorowy,
  • 2 ząbki czosnek,
  • do smaku przyprawa do zup KUCHAREK,
  • do smaku suszony czosnek i,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Zupa z indyka i soi
Soję wypłukać, zalać letnią wodą, zostawić na 12 godzin. Odcedzić, zalać świeżą wodą, ugotować do miękkości. Dodać pokrojoną w kostkę pierś oraz drobno posiekany czosnek, gotować przez 3 minuty. Wlać koncentrat (najlepiej użyć koncentratu z kartonika). Doprowadzić zupę do wrzenia, przyprawić maggi, czosnkiem i pieprzem.