marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa z czarnych jagód lub jeżyn.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jagody opłukać,bułkę pokrajać.Jagody,bułkę i przyprawy zalać gorącą wodą,rozgotować,przetrzeć przez sito.Osłodzić,połączyć ze śmietaną.Podać

Zupa z czarnych jagód lub jeżyn.

Składniki:

Zupa z czarnych jagód lub jeżyn.

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czarnych jagód lub jeżyn.
Jagody opłukać,bułkę pokrajać.Jagody,bułkę i przyprawy zalać gorącą wodą,rozgotować,przetrzeć przez sito.Osłodzić,połączyć ze śmietaną.Podawać zimną lub gorącą z kluseczkami,grzankami.Mo-
-żna zagęścić mąką ziemniaczaną zamiast bułką.