Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna zupa z młodą brukselką

Zupa z brukselką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Zupa z brukselką
Udko z kurczaka zalewamy dużą iością wody, dodajemy 1 łyżkę jarzynki, trochę soli, liście laurowe, ziele angielskie oraz kilka zairenek pieprzu. Kiedy mięso zaczyna być miękkie dodajemy zieloną częśc pora, całe liścia selera, pokrojoną w talarki marchewkę, pokrojone w kostke ziemniaki oraz opłukana brukselkę. Wszystko gotujemy do miękkości warzyw doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę przelewamy na talerz, możemy udekorować kleksami ze śmietany - jemy.
Zupa z brukselką
Warzywa dodajemy do miekkiego miesa i gotujemy jeszcze pol godziny
Zupa z brukselką
Jeśli się lubi zabielane zupy, to można dodać śmietane