Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa warzywna zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna jarzynowa zupka - zdrowa i pożywna

Zupa warzywna zasmażana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa warzywna zasmażana

 

  • 2 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szt kostka bulionowa,
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki smalec,
  • 1 łyżka natka pietruszki,
  • 1 łyżka szczypior,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna zasmażana
Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Do rondla wlać 1,5 l wody, zagotować , wrzucić utarte warzywa i gotować około 10 minut. Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę i kostkę bulionową, gotować do miękkości warzyw. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, rozmieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku, posypać zieleniną.
Zupa warzywna zasmażana
Etap 1
Zupa warzywna zasmażana
Etap 2

Tagi:

przyprawy